Četvorka o smjeni aktuelne Vlade u Sarajevu: U velikoj smo dilemi...

N. Ka.
Četvorka o smjeni aktuelne Vlade u Sarajevu: U velikoj smo dilemi...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lideri na pressu

Predstavnici SDP, Naše stranke, NiP i NBL (popularna Četvorka) danas su, pred predstojeće, lokalne izbore, u Sarajevu predstavili kandidate za načelnike općina u ovom gradu i potpisana je i prva zajednička izjava ovih kandidata.

Nakon što su se javnosti obratili svi kandidati, govorili su i predsjednici stranaka.

Predrag Kojović, čelnik Naše stranke, istaknuo je da ne zna da je i jedan kandidat u našoj historiji istaknuo biografiju, a kamoli "kao sada, da je neko rekao da će svi raditi sinhronizirano".

"Pozivam građane samo da kažu da li je ovo stanje u kojem žele da žive", istaknuo je Kojović.

Na pitanje novinara o najavi da imaju potpise za smjenu Vlade KS kaže da su u velikoj dilemi: da li je riskantinije za građane ostaviti ovu vladu ili pokrenuti smjenu koja traje tri mjeseca?

"Građanima ćemo odmah ponuditi i ime za gradonačelnika Sarajeva da znaju ko će da bude na toj poziciji ako izaberu Četvorku", rekao je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Elmedin Konaković, šef NiP-aistaknuo je da kada se vide ovi kandidati lako je zaključiti da je to jedan od razloga zbog čega drugi nisu željeli izbore.

"Kao čovjeka bi me zabolilo da ovako dobru energiju prekrijemo pričom o smjeni vlade. Bliži sam ovoj priči da pustimo ove naše kandidate da pokažu ljudima šta znaju i mogu. Moramo pripremiti ozbiljan plan. Mislim da će redoslijed biti sljedeći - ako budemo imali načelnike, onda ćemo imati i novu Vladu u Sarajevu", poručio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije