"Četiri S" na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru

Radiosarajevo.ba
"Četiri S" na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru
FOTO: Veselinović Borislav / Uvrijedljivi natpisi sa nacističkim porukama na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru

U utorak (05.03.2019) osvanuli su uvrijedljivi natpisi sa nacističkim porukama na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru i na garaži čaršijske džamije, navodi se u saopženju Medžlisa Islamske zajednice Prijedor.

Medžlis Islamske zajednice Prijedor oštro osuđuje ovakve vandalske činove sa izlijevom mržnje prema islamu i Bošnjacima u Prijedoru, te poziva sve vladine i ne vladine organizacije, predstavnike političkog, kulturnog i vjerskog života da osude ovaj čin i doprinesu njegovom spriječavanju u budućnosti.

Uvrijedljivi natpisi sa nacističkim porukama na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru - undefined

FOTO: Veselinović Borislav: Uvrijedljivi natpisi sa nacističkim porukama na ulazu u harem Čaršijske džamije u Prijedoru

„Tražimo od nadležnih organa da sprovedu istragu o počiniocu/počiniocima i adekvantno ih kazne, s ciljem sprječavanja ovakvih radnjih u buduće. Ponadali smo se da su mrzitelji uzeli pouku iz slučaja razbijanja prozora na Čaršijskoj džamiji u septembru 2014., nažalost kako vidimo još je puno onih koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da su Bošnjaci, muslimani, u Prijedoru svoji na svom i da su se uspjeli vratiti i obnoviti svoje džamije i kuće. Takvima poručujemo da nas ne mogu zastrašiti i da ćemo i dalje širiti optimizam i slobodno izražavati svoju vjeru, kulturu i tradiciju“, naglašeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije