Četiri godine Naše stranke

Radiosarajevo.ba
Četiri godine Naše stranke


Tačno prije četiri godine u Sarajevu je osnovana jedna od najmlađih bosanskohercegovačkih političkih stranaka – Naša stranka.

Tokom četiri godine stranka je doživjela stanovite promjene, ponajprije u organizaciono-rukovodstvenom smislu, ali „u smislu osnovne ideje, one zbog koje je i nastala, stranka je i dalje jednaka sebi“, stoji u saopštenju Stranke.

Kako navode čelnici ove stranke, uvijek su ostali presudno određeni idejama socio-liberalizma, multietničnosti i borbom protiv dominacije nacionalnih stranaka i ideologija.

Iako stranka nikada nije napravila veliki, iznenađujući uspjeh ipak su uspjeli preživjeti jedne lokalne i jedne opšte izbore. Poručuju da se vode izjavom potpredsjednika Danisa Tanovića, koju je izrekao na Osnivačkoj skupštini: ''Ovo mi ne doživljavamo kao trku na sto metara, već kao maraton.''

Poručuju da u Našoj stranci i dan-danas vlada ta svijest da je projekat nužno dugoročan, ali i da cilj - bolja Bosna i Hercegovina - nužno osmišljava dugi rok i opravdava svaki napor.

Uz čestitku povodom jubileja, upućenu svim članovima i simpatizerima, predsjednik Naše stranke Dennis Gratz poručio je i sljedeće: ''Ovo je projekat koji ima za cilj da progresivnim politikama socijalno-liberalnog karaktera promijeni društveno-politički kurs i vrati dostojanstven život običnom čovjeku u Bosni i Hercegovini.''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije