Čerkez prošao Vilsonovim, razočarao se, pa građanima poručuje: Uozbiljite se!

Radiosarajevo.ba
Čerkez prošao Vilsonovim, razočarao se, pa građanima poručuje: Uozbiljite se!

Razočarenje, tako bih mogao opisati jednom riječi osjećaj nakon prolaska Vilsonovim. 

Napisao je to na Facebooku Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje, objavivši fotografije s Vilsonogovog šetališta. 

"Imali smo dva mjeseca da naučimo kako štitimo sebe i druge. Imali smo dva mjeseca da podignemo svijest. Šta smo naučili?? Malo toga. Nema distance, nema rukavica, maske uglavnom na grlu, vjerovatno zbog grlobolje. Nove naredbe su ublažile mjere ali nisu sudpendovale držanje distance, nosenje maske na lice (ne na vrat) i rukavica i zabranu skupljanja", napisao je.  

Uputio je poruku neozbiljnim roditeljima. 

"Uozbiljite se i vi i vaša djeca , ne stvarajte rizik bez razloga, samo malo odgovornosti", naveo je, zahvalivši se savjesnim građanima. 

Facebook status Gorana Čerkeza  - undefined

Foto: Printscreen: Facebook status Gorana Čerkeza

Podsjetimo, Federalni štab civilne zaštite uvažio je jučer prijedlog upravo Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o omogućavanju kretanja osoba treće dobi, kao i mlađih osoba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije