Centar za ovisnike u Mostaru premjestili uz školsko dvorište

Radiosarajevo.ba
Centar za ovisnike u Mostaru premjestili uz školsko dvorište
Foto: Bljesak.info / Centar za ovisnike

Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti u Mostaru premješten je na novu adresu, Ante Stračevića 68., na lokaciju udaljenu pedesetak metara od Osnovne škole Ilije Jakovljevića, prenosi Bljesak.info.

Ova informacija izazvala je brojne reakcije roditelja i djelatnika ove škole, zabrinutih za sigurnost djece, dok s druge strane direktor ovog Centra, Siniša Skočibušić, tvrdi kako razloga za brigu nema.

''Nema potrebe ni za kakvom brigom. Do sada nismo imali poteškoća u s vezi naših pacijenata. Onaj ko misli da je ta briga opravdana morao bi to i dokazati. Radi se o ljudima koji su bolesni i imaju zdravstvene poteškoće. Centar će na ovoj lokaciji biti privremeno, dva do tri mjeseca, dok se ne završe radovi renoviranja naših starih prostorija'', kaže Skočibušić.

 ''Mene kao prosvjetnog radnika i voditelja ove odgojno obrazovne ustanove ova informacija žalosti, i ne mogu shvatiti da nekom može pasti nešto ovako na pamet, a kamo li da to realizira. Šta da radi naših 600 učenika i 28 razrednih odjela, koji borave na ovoj lokaciji? Jel to nama poruka da zatvorimo školu, da se premjestimo na neku sigurniju lokaciju'', rekla je direktorica ove škole Lidija Markotić. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije