Čelniku OV Stari Grad razbojnik ukrao službeni automobil!

Radiosarajevo.ba
Čelniku OV Stari Grad razbojnik ukrao službeni automobil!

U Franjevačkoj ulici u Sarajevu predsjedavajućem Općinskog vijeća Stari Grad Vedranu Dodiku (NLMG) prije dva dana je, uz prijetnju vatrenim oružjem, otet službeni automobil Passat.

Zbog istrage koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Dodik nije mogao davati izjave o ovom događaju.

Ovo je već treći slučaj u kojem se na sličan način otimaju luksuzni automobili, a prije Dodika, na meti su bili i sin Nihada Imamovića, jednog od najutjecajnijih poduzetnika u BiH, kojem je otet Audi A7, te Enver Zornić, kojem je ispred ulaznih vrata ukraden skupocjeni BMW X6.

„Mogu samo potvrditi da se to desilo. Iz MUP-a sam dobio instrukcije da o tome ne govorim kako bi se slučaj što prije rasvijetlio, jer je istraga u toku. Navodno postoji mogućnost nekog drugog motiva, a ne samo klasičnog razbojništva“, kazao je Dodik.

Kako Avaz nezvanično saznaje, u automobilu se, osim Dodika, nalazila i njegova četverogodišnja kćerka, a razbojnik je nasilno ušao u auto i prislonio mu pištolj na glavu te mu naredio da vozi prema Republici Srpskoj (RS). Stigavši u blizinu naselja Pale, razbojnik ih je istjerao iz auta te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Osim automobila, razbojnik je Dodiku oteo i dva mobitela te nešto novca koji imao kod sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije