Čelinac: Sestra ustupila bratu odborničko mjesto u Skupštini

Radiosarajevo.ba
Čelinac: Sestra ustupila bratu odborničko mjesto u Skupštini
Glas Srpske / Skupština opštine Čelinac

Odbornica Ujedinjene Srpske (US) u Skupštini opštine Čelinac Vinka Kokan odlučila je da se povuče sa te pozicije, a tim potezom stvorila je šansu svom bratu Goranu Spasojeviću da zauzme njeno mjesto u lokalnom parlamentu.

Kao razlog napuštanja lokalnog parlamenta Kokanova je navela porodične obaveze, a sa cijelom situacijom upoznat je i predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Čelincu Gojko Dujaković koji kaže da će odborničko mjesto biti ponuđeno Spasojeviću jer je sljedeći na listi, piše Glas Srpske.

- Moja odluka da istupim iz parlamenta nema nikakve veze sa tim što je moj rođeni brat na listi odmah poslije mene. Jednostavno, imam mnogo obaveza, zbog čega nisam željela da opstruišem rad Skupštine - kazala je Kokanova koja je medicinska sestra u čelinačkom Domu zdravlja "Sveti vračevi".

Ona nije isključila mogućnost da se na sljedećim lokalnim izborima ponovo nađe na listi.

Spasojević, koji je tehnički rukovodilac u lokalnom "Vodovodu", još nije siguran da li će prihvatiti odborničko mjesto ili će ga ustupiti kandidatu koji se na posljednjim lokalnim izborima po broju glasova plasirao odmah poslije njega.

- Partijski organi odlučiće ko će zauzeti mjesto Kokanove u lokalnom parlamentu. Ništa još nije konačno, možda i odustanem - kratko je poručio Spasojević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije