Čelikoviću i narkogrupi ukupno 35,5 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Čelikoviću i narkogrupi ukupno 35,5 godina zatvora

Pred Kantonalnim sudom u Tuzli u četvrtak je za Jasmina Čelikovića (27) iz Tuzle i još sedam osoba izrečena nepravosnažna presuda od ukupno 35 godina i šest mjeseci zatvora. Osuđeni su zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 
Zbog saradnje i odavanje informacija ovoj grupi, suspendovani su inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona Ćazim Mešić i Rusmir Muftić, te policajac Nedim Okić

Osim Čelikovića koji je osuđen na osam godina zavora, osuđeni su još i Semir Ramić (24), Ademir Avdić (23), Zanin Čorić (27), Esmir Hasić (23), Emir Jahić (23), Nedžad Avdić (49), svi iz Tuzle, te Vedran Gavrić (26) iz Lukavca, javio je Tuzlanski info portal (TIP)

U kazne je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 29. septembra 2011. Kako je navedeno prilikom izricanja presude, osmorka je kriva što je u vremenskom periodu od početka 2010. do 29. septembra 2011, na području TK neovlašteno proizvodila i stavljala u promet opojne droge. 

Istaknuto je da je Jasmin Čeliković svjesno organizirao grupu koju je činilo još sedam osoba, a radi sticanja protivpravne imovinske koristi. Tako je Čeliković od samo jednog člana grupe znao sedmično dobivati i do 30.000 KM.

Svim članovima grupe oduzeta je i određena imovina, kao što su automobili, motocikli, mobilni telefoni sa karticama, novac, ali i razne vrste oružja i eksplozivnih materija Također, organizatoru su oduzeta i dva automobila "golf 5", "peugeot 7", te motocikl "suzuki". Ostalima je između ostalog oduzet "golf 5", "passat 5", "passat 6", a većina vozila je bila registrovana na druge osobe, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije