Čelik: Bivša većina ne može se pomiriti sa gubitkom vlasti

Fena
Čelik: Bivša većina ne može se pomiriti sa gubitkom vlasti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mirza Čelik

Današnja sjednica Komisije za imenovanje pokazuje da se bivša većina ne može pomiriti sa gubitkom vlasti i ne želi da prihvati realnost, poručuje predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

Vlada u KS još neće biti imenovana, Konaković: Ova imena su ponižavanje građana

On smatra da je saglasnost Komisije trebala biti puka formalnost, nešto sasvim uobičajeno u demokratskom društvu. Umjesto toga, kaže, građani Kantona Sarajevo dobijaju još jednu degutantnu predstavu za javnost, blokade bez ikakvog valjanog razloga.

"Jer da se ne lažemo – primjedbe na račun mladog DF-ovog kandidata za ministra zvuče smiješno kad dolaze od zastupnika koji su prije nešto više od godinu dana na ministarske pozicije imenovali ljude bez dana radnog staža, osobe koje su se u životopisima hvalile da će nedostatak ikakvog radnog iskustva nadomijestiti „entuzijaznom”, pa i osobe kojima je jedina referenca bila kumstvo sa visokopozicioniranim funkcionerima SDP-a.

Mi ćemo tu blokadu, kao i sve prijašnje, prevazići, samo je pitanje kome ide u prilog blokada funkcionisanja kantona još dodatnih nekoliko dana. Sigurno ne građanima", zaključuje u svojoj reakciji Mirza Čelik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije