Čelić: Kazna borcu zbog nanošenja duševne boli

Radiosarajevo.ba
Čelić: Kazna borcu zbog nanošenja duševne boli


Da se strasti oko izbornih rezultata još uvijek nisu smirile i da se svakodnevno zapali poneka nova međustranačka iskrica, sasvim je normalna pojava u svakom političkom životu jednog normalnog demokratskog društva.

Prije pet mjeseci, kada su na području Općine Čelić saopšteni rezultati lokalnih izbora, većina građana Čelića, administrativnog centra istoimene općine, izrazili su svoje nezadovoljstvo rezultatima izbora, javlja portal Bee-e.info.

Na samu izbornu večer, grupa od oko tri stotine ljudi  iz revolta i nezadovoljstva, samoinicijativno se okupila pred sjedištem Općinskog odbora Stranke demokratske akcije. Spontani protest ubrzo je i kulminirao pa su okupljeni polupali stakla na prozorima sjedišta stranke, optužujući vođstvo te stranke za izbornu krađu.

Spomenute večeri privedena je osoba inicijala V.B. kojoj je ovih dana izrečena novčana kazna u iznosu od 1.500 KM zbog nanošenja duševne boli.

V.B. je osoba sa trajnim invaliditetom iz minulog rata, osoba sa dijagnosticiranim PTSP-om i osoba koja je doživjela i preživjela sve grozote i strahote rata, navodi Bee-e.info.

Podsjećamo, portal Radiosarajevo.ba i ranije je izvještavao o protestima u Čeliću.

Vezano: 'Dokazaćemo veliku izbornu krađu'            
             U Čeliću veliki nemiri zbog navodne izborne krađe
             ''Ne razumijem reakciju građana u Čeliću''
             ''U Čeliću mirno, popodne novi protesti''
             Čelić ne miruje, održani novi protesti
             ''Muminović ostaje načelnik Čelića?''

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije