Čeka nas silovita promjena vremena, temperature padaju i za 10 stepeni

Radiosarajevo.ba
Čeka nas silovita promjena vremena, temperature padaju i za 10 stepeni
Arhiv / Čeka nas silovita promjena vremena, temperature padaju i za 10 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 8 sati:  Sokolac 12, Srebrenica 13, Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Livno 14, Jajce i Tuzla 16,
Bijeljina, Sanski Most, Sarajevo, Zenica i Zvornik 17, Bihać i Grude 18, Brčko, Doboj, Prijedor i Široki Brijeg 19, Banja Luka, Stolac i Trebinje 20, Gradačac i Mostar 22 stepeni.

Danas, u jutarnjim satima i prije podne, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine. Kiša, pljuskovi i grmljavina se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, gdje će biti i intenzivniji. Kraja dana i tokom noći, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Vjetar slab do umjeren istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu u jutanjim satima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i krajem dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremena praćeno padavinama loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problema sa snom.Na jugu će tegobe biti manje izražene.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

U utorak, 3. septembra - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Srijeda, 4. septembar - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u centralnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveroistoku do 30 stepeni.

Četvrtak, 5. septembar - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima kiša se očekuje ponegdje u sjevernim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u centalnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i istoku do 26 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije