... / Čeda Jovanović kandidat Željka Komšića za kantonalnog ministra?

02. 07. 2020. u 10:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 583

Demokratska fronta je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu, nezvanično saznaje ATV.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

Lider Liberalno demokratske partije je doživio krah na nedavno održanim izborima u Srbiji gdje je bio nosilac liste “Koalicija za mir”, koja je osvojila svega 0,32 posto.

Koalicija za mir, koju pored LDP čini još devet pokreta i stranaka, tako nije uspjela da osvoji ni blizu tri odsto glasova, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.

Ovu koliciju čine LDP, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Udruženje Jugoslovena u Srbiji, Akciona mreža asocijacija i romskih organizacija, Udruženje građana "Rumuni Homolja" i Skaska.

Izborna komisija Srbije odbila je prigovor Koalicije za mir, na rješenje RIK-a kojim je ta komisija odbacila prijedlog izborne liste Čedomira Jovanovića da joj se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

* AŽURIRANA VIJEST - Iz Demokratske fronte su se nakon ovog teksta oglasili saopćenjem u kojem su demantirali sve ove navode. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA