Ćamil Duraković: Ako izgubimo Srebrenicu, bit će posljedica

N. K., S. Š. J.
Ćamil Duraković: Ako izgubimo Srebrenicu, bit će posljedica
AA / Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice
U hotelu "Holiday" održan je sastanak koji je inicirao Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice.

Na sastanku su bili lideri pojedinih stranaka iz BiH, među kojim i Bakir Izetbegović, lider SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić, lidera Saveza za bolju budućnost BiH, te Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte te Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Ćamil Duraković je za medije pojasnio o čemu je bio današnji sastanak.

Tema je bila Srebrenica. 

"Ponovo sam dobio ličnu podršku i sreću, matematika je povoljnija u odnosu na 2012. godinu, sada imamo jednog protivničkog kandidata i politička bitka ide 1 na 1".

Od sedam hiljada i 700 srpskih birača oko 4.000 dolazi iz Srbije, a Duraković dodaje kako "na terenu imamo 3.000 Bošnjaka i 3.300 Srba, to su provjerene informacije, tako da će njihovi glasovi mnogo utjecati".

"Pričali smo i o referendumu, ja sam im rekao kako je proteklo u Srebrenici, nije bilo incidenata i ostaje da vidimo dokle će nas ismijavati ovim rezultatima i napuhanim izlascima na referendum. Zna se da je u Srebrenici izlazak bio 15 posto, a oni navode 35...

Manje više to ništa ne znači, danas se ništa spektakularno nije dogodilo niti će se dogoditi u smislu odluke Ustavnog suda. To je to, samo trošak. Svaka inicijativa koju pokrenu pripadnici jednog naroda, stvara strah kod drugog. Veći je strah ove nedjelje da one politike koje provode referendume politički preuzmu Srebrenicu i tako bi zaokružili tu političku priču o RS-u i bojim se da bi budućnost zemlje u narednih desetak godina bila promijenjena jer je Srebrenica jedina karika u RS-u kojoj ne mogu raditi po svom... Referendum u Srebrenici nije proveden legalno, već vaninstitucionalno u nekim barakama. Bojim se da ako izgubimo Srebrenicu, ona više neće biti dio te političke snage koju trenutno imamo", zaključio je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije