Bujica u Čelincu nosila sve pred sobom

Radiosarajevo.ba
Bujica u Čelincu nosila sve pred sobom

Jaka kiša koja je padala u subotu u poslijepodnevnim satima u opštini Čelinac za kratko vrijeme napravila je haos na ulicama i uplašila stanovnike, a nevrijeme je najviše pogodilo naselje Miloševo.

U više naselja oštećeni su lokalni putevi sa kojih je šljunak bukvalno sapran, te je na nekoliko mjesta završio na magistralnom putu, zbog čeka je intervenisala i ekipa preduzeća "Putevi".

U mjesnoj zajednici Miloševo vodena bujica je ispred jedne kuće odnijela automobil, te uništila ribnjak s pastrmkom.

"Uništen nam je asfalt, skoro pa da ima krater koliko je oštećenje. Marjanovića potok toliko je nadošao da je nosio klade, drva, pa čak i stijene. Voda je ušla i u nekoliko kuća, a komšije su čitav dan sprečavale da im voda uđe u stambene objekte", rekla je Maja Stojaković, mještanka.

Ona je dodala da su dvorišta nakon ove katastrofe, osim vodom, zatrpana i velikom količinom šljunka, koji je juče odvožen s nekoliko kamiona.

"Na raskršću je usljed začepljenih slivnika bio potok, a sva voda je otišla sa donje strane puta, u dvorište kuća", rekao je jedan od mještana.

U Čelincu je, kako saznajemo, zbog rasta Vrbanje i cjelokupne situacije krajem radne sedmice zasjedao Krizni štab, zbog čega su određena preduzeća i fizička lica stavljena u stanje pripravnosti.

Na području Banjaluke u pojedinim dijelovima grada nakratko je nestajalo električne energije u subotu poslije podne kada je počela jača grmljavina, dok Vatrogasna jedinica nije imala intervencija zbog nevremena, javio je portal Nezavisne.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije