Bugojanska utakmica za Nisveta Džanku

Radiosarajevo.ba
Bugojanska utakmica za Nisveta Džanku

U četvrtak,1. marta, u dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno bit će odigrana humanitarna utakmica za pomoć u liječenju novinara Nisveta Džanke, kojem su ljekari dijagnosticirali teško oboljenje jetre.

Inicijator održavanja fudbalskog susreta u kojem će „snage odmjeriti“ poznate ličnosti s estrade, sportisti, novinari i glumci je Bugojanac Vlatko Glavaš, nekadašnji reprezentativac i trener nogometne reprezentacije BiH, sa svojim prijateljima, javila je novinska agencija Fena.

Gostujući u sportskoj emisiji „Potez“ TV Bugojno, Glavaš je danaspozvao sve humane ljude da se uključe u akciju i da kupovinom ulaznice i dolaskom na ovu utakmicu daju svoj doprinos u liječenju Nisveta Džanke.


Nisvet Džanko treba hitnu transplantaciju jetre

Postoji velika vjerojatnoća, dodao je, da će se neki od reprezentativaca BiH na bugojanski stadion uputiti odmah po završetku prijateljskog susreta s Brazilom u St. Gallenu u Švicarskoj. 

Portal Radio Sarajevo podsjeća da se svi mogu uključuti u akciju pomoći. Pa tako korisnici mreže HT Eronet pozivom na broj 092 890 805 mogu donirati doniraju dvije KM, dok korisnici BH Telecoma isti iznos mogu donirati pozivom na broj 090 291 043.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije