Budimir priveden u sjedište SIPA-e

Radiosarajevo.ba
Budimir priveden u sjedište SIPA-e


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH SIPA priveli su večeras predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u sjedište agencije u Istočnom Sarajevu, javlja Srna.

Budimir je iz zgrade Predsjedništva BiH, gdje je uhapšen, u sjedište SIPA-e stigao nešto prije 19 sati, a prevežen u policijskom konvoju. Prema pisanju Dnevnog avaza, Budimir je u sjedište SIPA-e doveden s lisicama na rukama. Pripadnici SIPA-e uhapsili su Budimira u njegovom kabinetu u zgradi Predsjedništva BiH oko 18 sati.

Budimir nema imunitet, Tužilaštvo potvrdilo hapšenje

SIPA je danas izvršila pretres kancelarija predsjednika FBiH u zgradi Predsjedništva BiH i u zgradi Vlade FBiH u Mostaru, a pretresen je i dio prostorija federalnog Ministarstva pravde, u kojima se nalazi radni prostor Komisije za pomilovanje FBiH, te više stanova na području FBiH.

Savjetnica za medije predsjednika FBiH Laura Bošnjak navela da je prilikom pretresa izuzeta sva dokumentacija koja je potrebna radi istrage, ali da ne može da govori za koje krivično djelo je Budimir osumnjičen.

"Osoblje Budimirovog kabineta nije imalo kontakt sa njim, pa nema pristupa tim informacijama“, rekla je Bošnjak i dodala da su pripadnici SIPA-e bili korektni tokom pretresa i da nije bilo nikakvih neprijatnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije