Budimir: Nije cilj izazvati socijalni bunt i haos u FBiH

Radiosarajevo.ba
Budimir: Nije cilj izazvati socijalni bunt i haos u FBiH

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir poslao je danas zahtjev federalnom premijeru Nerminu Nikšiću da na dnevni red sutrašnje sjednice Vlade FBiH uvrsti tačku dnevnog reda kojom će se, uz predsjednika Vlade FBiH, ovlastiti pomoćnik ministra financija za Trezor da bude ovlašteni potpisnik za platne naloge s jedinstvenog računa i plaćanje vanjskog duga FBiH. 

"S obzirom na Odluku o razrješenju federalnog ministra finansija, Vlada FBiH je obavezna omogućiti funkcioniranje federalnog ministarstva finansija i omogućiti isplate svih vrsta naknada, a posebice naknada ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih, naknade civilnim žrtvama rata kao i svim proračunskim korisnicima. 

Predsjednik Budimir predlaže Vladi FBiH da svojom odlukom, a sukladno člancima 18. i 19. Zakona o Vladi FBiH („Službene novine F BiH“, br: 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), ovlastiti pomoćnika ministra financija za potpisivanje platnih naloga s jedinstvenog računa i plaćanje vanjskog duga FBiH, kao što je već jednom Vlada FBiH i donijela 16. studenog 2006., kada je tadašnji ministar financija Dragan Vrankić podnio ostavku zbog odlaska na drugu dužnost", navedeno je u saopćenju iz Budimirovog ureda, javlja Fena.

Predsjednik Budimir vjeruje da će svi članovi Vlade FBiH sutra podržati donošenje ove odluke jer vjeruje da nije cilj ni premijeru ni ministrima izazivanje socijalnog bunta i haosa u FBiH, navedeno je također. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije