Brojni izazovi pred vozačima: Na jednom putnom pravcu očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Brojni izazovi pred vozačima: Na jednom putnom pravcu očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pojačana frekvencija saobraćaja / Ilustracija

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno se izdvajaju putevi u zapadnoj Bosni.

U većem dijelu zemlje jutros, 1. augusta, saobraća se bez zastoja, uz povoljne vremenske prilike.

"Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo - Mostar, pa molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vladimir Putin zatražio smjenu ministra odbrane Šojgua, evo ko bi ga mogao naslijediti

Vladimir Putin zatražio smjenu ministra odbrane Šojgua, evo ko bi ga mogao naslijediti

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

Još danas, 18. augusta, izvode se radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna - Tasovčići, zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać - Kamenica, Kiseljak - Busovača, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Semizovac - Olovo, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije