Brojne sesije tokom drugog dana najveće smotre investitora

Radiosarajevo.ba
Brojne sesije tokom drugog dana najveće smotre investitora
Sarajevo Business Forum 2017 (SBF), osma međunarodna investicijska konferencija koja je počela jučer, danas će nastaviti svoje zasjedanje.

Tokom drugog dana zasjedanja najveće investitorske konferencija u regiji bit će održan niz sesija. Ove sesije će biti održane u hotelu „Hills“, a međunarodni i domaći zvaničnici, investitori i stručnjaci će razmotriti teme povezivanja širih regiona Istočne Azije i Jugoistočne Europe te Centralne i Zapadne Azije s našom regijom.

Poseban dio bit će posvećen ulozi europske perspektive u ekonomskom razvoju. Također, bit će održani i okrugli stolovi o saradnji Dubaija s regijom te uvezivanju indonežanske privrede s poslovnim ljudima s Balkana.

Ove godine, očekuje se održavanje desetina direktnih susreta privrednika i razmjena ideja i projekata koji će rezultirati profitabilnim kooperacijama i otvaranju novih privrednih šansi. Predviđeno je i da budu dodijeljene i tradicionalne nagrade Sarajevo Business Bridge Awards.

Inače, osma po redu smotra investitora i poslovnih ljudi, ali i predstavnika država i vlada iz cijeloga svijeta, koji imaju priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, obuhvata zemlje regiona Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, s posebnim fokusom na Ujedinjene Arapske Emirate, Indoneziju, Azerbejdžan, Brisel i druge prijestolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije