Britanski ambasador se "provalio" na Twitteru: "Nasjeo sam na bosanski humor"

Radiosarajevo.ba
Britanski ambasador se "provalio" na Twitteru: "Nasjeo sam na bosanski humor"
Foto: Ambasada Britanije u BiH / Matthew Field

Koliko puta vam se desilo da na društvenim mrežama podijelite lažnu vijest, pa se poslije dobronamjerni (i neki malo manje dobronamjerni) frendovi i frendice malo "šprdaju" s vama? 

Mnogi su se, sigurno, našli u ovakvoj situaciji, a da na 'fake news' nisu imune ni strane diplomate u zemlji pokazao je jučerašnji slučaj na Twitteru čiji je glavni akter britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, Matthew Field.

Naime, vjerovatno ste primijetili kako se posljednjih dana društvenim mrežama šire fotografije djevojaka uz koje ide tekst kako se radi o super uspješnoj, mladoj matematičarčki iz BiH koja je osvojila "brdo" medalja na nekoj olimpijadi, ali, avaj, zločesti mediji o tome ne pišu, pa vas pozivaju da shareate (podijelite) tu informaciju.

Eh, neko se odlučio našaliti na taj račun, pa je podijelio sliku jedne od najpoznatijih porno glumica na svijetu Sashe Grey, uz poruku:

"Ovo je Saša Garanović iz Foče, studentica elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu koja je na matematičkoj olimpijadi u Chicagu jučer osvojila visoko treće mjesto. O ovakvim djevojkama se nažalost ne priča na vijestima...", uz molbu, dakako, za share.

Britanski ambasador Field "poletio" je i podijelio ovu informaciju na svom Twitteru, Saši je dodijelio i emotikon medalje, a uslijedila je sjajna zezancija, uz komentare tipa: "kakva je ovo legenda poštovani gledaoci".

Share ambasadora Fielda :) - undefined

PrtScr: Share ambasadora Fielda :)

Field je ubrzo shvatio grešku, pa je post izbrisao, a onda priznao i kako je "nasjeo".

Twitter se oduševio i njegovom reakcijom, a brojni korisnici zahvalili su se ambasadoru što im je popravio dan, te su mu napisali: "Sad je sve u redu. Sad ste jedan od nas."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije