Breza: Zaplijenjene cigarete vrijedne 162.000 KM

Radiosarajevo.ba
Breza: Zaplijenjene cigarete vrijedne 162.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje  (UIO) BiH oduzeli su 5.800 šteka cigareta marke „Drina DNF“ koje su bile namijenjene 'crnom' tržištu u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost oduzetih cigareta iznosi 162.400 KM, saopćeno je danas iz UIO. 

Obavještajno - operativnim radom, službenici Grupe za obavještavanje regionalnog centra UIO u Sarajevu došli su do informacije o postojanju određene količine cigareta u porodičnoj kući, koja je u vlasništvu registriranog obveznika indirektnih poreza u BiH. 

Po pribavljenoj naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, službenici Odsjeka za provođenje i poštivanje carinskih i poreskih zakonskih propisa u regionalnom centru UIO u Sarajevu izveli su akciju u kojoj je pretresena porodična kuća jednog obveznika indirektnih poreza na području općine Breza. 

Tom  prilikom, pronađeno je  i oduzeto 116 velikih kartona ili 5.800 šteka cigareta „Drina DNF“, za koju obveznik nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije