Brčko: Zapaljene dvije zastave Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Brčko: Zapaljene dvije zastave Bosne i Hercegovine

Nakon pobjede fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Litvanijom i historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazil, u noći sa 15. na 16. oktobar u Brčkom su zapaljene dvije zastave BiH. Zastave su se nalazile ispred Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikt BiH, u MZ Centar 2.

Prema pisanju lokalnih portala za ovo sramno, krivično djelo, te jasno pokazivanje nacionalne netrpeljivostii nepriznavanja države Bosne i Hercegovine, što je u Brčko distritku iz dana u dan, prema tvrdnjama građana, sve izraženije, osumnjičen je sin jednog od bivših zastupnika Skupštine Brčko Distrikta, koji dolazi iz reda Srpskog naroda, a čije ime se za sada krije.

Iako većina građana pretpostavlja o kome je riječ, iz Policije Brčko distritk BiH ova informacija još nije potvrđena, niti pomenuti portali navode ime zastupnika. Zvanične informacije po ovom pitanju očekuju se ujutru, a vijest o paljenju zastave, kao i eventualnoj mogućnosti da je to počinio mladić srpske nacionalnosti, među Bošnjacima je počelo da raspiruje veliku ljutnju i osuđivanje, što su jasno dali  do znanja svojim pisanim komentarima, ispod objavljenog teksta. I ovaj događaj, samo je još jednom potvrdio, da su međunacionalni sukobi, netrpeljivost i omalovažavanje  obilježja naše zemlje  u Distriktru, svakodnevno sve izraženiji.

U izjavi za Dnevni Avaz Halid Emkić, portparol, brčanske policije, jutros je demantovao vijest da je Policija otkrila počinioce krivičnog djela, ali da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, te da informacije koje se šire u lokalnoj javnosti sa pojedinih elektronskih medija, nisu upućene iz Policije Brčko distrikt BiH.

„Nismo davali izjavu za ovaj medij, niti smo otkrili počinioce krivičnog djela. Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja“, rekao je Emkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije