Brčko: Lažna prijava o postavljenoj bombi u ugostiteljskom objektu

Radiosarajevo.ba
Brčko: Lažna prijava o postavljenoj bombi u ugostiteljskom objektu

Jutros oko 4,30 sati policiji Brčko distrikta telefonom se obratila nepoznata osoba i prijavila da je u ugostiteljskom objektu u ulici Pere Marjana u Brčkom, postavljena bomba. 

Odmah po zaprimanju prijave, pripadnici policije su izašli na lice mjesta i poduzeli mjere i radnje osiguranja, kao i preusmjeravanja prometa alternativnim pravcima, te provjeru i kontradiverzioni pregled objekta. 

Poduzetim istražnim radnjama i izvršenim kontradiverzionim pregledom nisu pronađene bilo kakve eksplozivne naprave, te je utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi.         

Policijski službenici su oko 6,30 sati, identificirali i u policiju (na kriminalističku obradu) priveli izvršitelja kaznenog djela 'lažno prijavljivanje'.

Utvrđeno je da se radi o osobi s inicijalima D. G. (30), s područja Brčkog, za kojeg su prikupljeni dokazi da je sa mobilnog telefona  pozvao policiju i lažno prijavio kazneno djelo.

Protiv D. G. Policija Brčko distrikta  će podnijeti prijavu Tužiteljstvu o počinjenom kaznenom djelu 'Lažno prijavljivanje', navodi se u priopćenju iz brčanske Policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije