Brčko Distrikt: Prijedlog budžeta 224 miliona maraka

Radiosarajevo.ba
Brčko Distrikt: Prijedlog budžeta 224 miliona maraka

Vlada Brčko Distrikta BiH usvojila je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici  Prijedlog budžeta Brčko Distrikta za 2013. godinu u iznosu od 224.675.535 maraka.          

Većinu prihoda čine sredstva od poreza u iznosu od oko 172,5 milijuna maraka, neporezni prihod koji su nešto veći od 25 milijuna maraka, dok su preostala sredstva u iznosu od 24 milijuna maraka prenesena iz  kapitalnog budžeta ranijih godina, javlja Fena

U rashodovnoj strani proračuna, na plaće i naknade zaposlenih u institucijama Brčko distrikta ove godine bit će utrošeno oko 72 milijuna maraka, 29 milijuna planirano je za materijalne troškove, a značajna povećanja grantova u odnosu na raniji period odnose se na neometano  funkcioniranje buduće Javne ustanove "Zdravstveni centar" i Javnog poduzeća "Putevi Brčko",

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić je kazao da je ovaj budžet pokušao odgovoriti na zahtjeve trenutka u smislu rasterećenja parafiskalnih nameta, kao i uspostavljanja jednostavnijih procedura u administraciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije