Brčko: 'Budi na pravoj strani, biraj život bez oružja'

Radiosarajevo.ba
Brčko: 'Budi na pravoj strani, biraj život bez oružja'

U zgradi Policije Brčko distrikta danas je održana konferencija za novinare povodom početka kampanje 'Budi na pravoj strani, biraj život bez oružja'. 

Šef regionalnog ureda UNDP-a u BiH kazao je da se ova kampanja provodi na prostoru cijele Bosne i Hercegovine te pruža priliku svim građanima da se oslobode zaostalog naoružanja iz prethodnog perioda.

Šef brčanske Policije Goran Lujić izrazio je zahvalnost za financijsku podršku UNDP-a, OESS-a, Međunarodnog komiteta Crvenog križa, EUFOR-u i Britanskom veleposlanstvu u BiH koji su osigurali sredstva za ovaj projekat. 

Lujić je podsjetio da je u proteklih pet godina na području Brčko distirktaoduzeto blizu 500 komada vatrenog oružja i preko 3.000 komada streljiva, te da su građani dragovoljno predali 284 komada raznog oružja i preko 11.000 komada streljiva, te 247 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava i nešto manje od 5 kilograma eksploziva.

"Ova kampanja je prilika da građani dragovoljno, bez posljedica, predaju nelegalno oružje, streljivo i eksploziv. Građani ne moraju donositi nama nelegalno oružje, dovoljno je samo da pozovu 122 i policija će doći na njihovu adresu da preuzme nelegalno oružje bez ikakvih zakonskih posljedica'', kazao je Lujić.

Pokrenutu kampanju pozdravio je i brčanski dogradonačelnik Esed Kadrić,koji je izrazio spremnost brčanske Vlade da financijski podrži medijsku promociju kampanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije