Brčaci od jutros - bez vode!

Radiosarajevo.ba
Brčaci od jutros - bez vode!

Foto: Avaz

Javno preduzeće “Komunalno“ Brčko neprijatno je iznenadilo potrošače, građane Brčko distrikta, koji su danas, u jeku toplotnog udara u Bosni i Hercegovini (jučer je u Brčkom zabilježeno plus 40 stepeni Celzija), ostali bez napajanja vodom.

Razlog  za nestanak vode prema saopštenju za javnost Komunalnog jesu radovi na glavnoj transportnoj vodovodnoj cijevi, koja od Fabrike vode u Pljazuljama, snabdijeva vodotoranj „Vrankićka“ u predgrađu grada, odakle se napaja cijelo gradsko jezgro.

Ovo je katastrofalno, kaže za Avaz Abid Musić (81), koji je, teškog zdravstvenog stanja, jutros morao doći na česmu na Merajama. Osim njega, nezadovoljni su i drugi građani koji osuđuju ovakav potez Komunalnog, naglašavajući da osim vrućina koje su posljednjih dana nesnošljive, voda je potrebna i za mnoge domove koji se pripremaju za sutrašnji muslimanski praznik, Bajram.

Cijena vode u Brčkom iznosi 1,25 KM po metru kubnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije