Bravo, Werkstatt! Bh. brend sav profit od prodaje kolekcije nakita donirao za pomoć Gazi

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Werkstatt! Bh. brend sav profit od prodaje kolekcije nakita donirao za pomoć Gazi
Foto: Kolaž / Werkstatt for Palestine

U znak podrške palestinskom narodu suočenom sa neizrecivim izazovima i straddanima, bh. brend Werkstatt je kreirao kolekciju nakita u kojoj svaki komad priča priču o hrabrosti, zajedništvu i snažnom duhu koji krase Palestinu.

Kolekcija sadrži prstenove, narukvice i ogrlice sa simboličnim palestinskim motivima poput lubenice, ribarske mreže, grančica masline i linija sa preproznatljivog šala 'keffiyeh'.

Zanimljiva je priča kako je lubenica postala simbol otpora Palestinaca, naime, nakon arapsko-izraelskog rata 1967. godine kada je Izrael preuzeo kontrolu nad Gazom i Zapadnom obalom, na tim teritorijama je zabranio isticanje palestinske zastave.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Pošto je nošenje zastave postalo krivično djelo, Palestinci su počeli da koriste krišom kriške lubenice kao oblik protesta, koje nose iste boje kao palestinska zastava.

"'Werkstatt for Palestine' kolekciju smo kreirali iz potrebe da pošaljemo snažnu poruku i pružimo našu podršku palestinskom narodu, a nismo očekivali da će biti rasprodana u rekordnom roku.

Bravo, dobri ljudi: Porodici iz Gaze Sarajlija besplatno ustupio stan. Pomozi.ba otkrio detalje

Bravo, dobri ljudi: Porodici iz Gaze Sarajlija besplatno ustupio stan. Pomozi.ba otkrio detalje

Zato se želimo zahvaliti svima vama koji se izvršili kupovinu, podijelili kolekciju na svojim profilima ili poslali objave svojim prijateljima.

Odlučili smo ponoviti kolekciju, kako bi naš zajednički doprinos bio još veći i kako bi poruka #freePalestine bila još jača", saopćili su ranije iz Werkstatta.

Sav profit od prodaje ove kolekcije Werkstatt je donirao udruženju Pomozi.ba, a novac će biti umjeren za pomoć Palestincima.

"Naša zajednička poruka #freePalestine je imala snažan odjek, i zato se želimo iskreno zahvaliti svima vama koji ste podržali 'Werkstatt for Palestine' nakita.

Sav profit od prodaje kolekcije donirali smo udruženju Pomozi.ba u iznosu od 8.933 KM, što će biti direktno usmjereno za pomoć narodu Palestine.

Hvala vam što ste dio naše priče", poručili su iz Werkstatta.

WERKSTATT FOR PALESTINE 🇵🇸 U znak podrške palestinskom narodu suočenom sa neizrecivim izazovima i stradanjima, kreirali...

Posted by Werkstatt on Thursday, December 7, 2023

Werkstatt je bh. brend nakita koji nose regionalne, ali i svjetske zvijezde.

Brend je dobio naziv po njemačkoj riječi za radionicu, a koja zapravo odražava radni prostor u kojem osnivačice brenda Ajla Šarić i Lejla Nuhić dizajniraju i kreiraju svoj unikatni, ručno rađeni nakit.

Ajla i Lejla su završile Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje su se upoznale i nakon toga počele izradu jedanog od najoriginalnijih nakita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije