Bravo, momci: Bajkeri prodaju kolače da bi kupili paketiće za djecu bez roditelja

N. K.
Bravo, momci: Bajkeri prodaju kolače da bi kupili paketiće za djecu bez roditelja
Članovi zeničkog motokluba "Condor MC" organizirali su danas na Trgu Alije Izetbegovića prodaju kolača kako bi prikupili sredstva za kupovinu paketića za mališane iz Dječijeg doma “Dom porodica” iz Zenice.

Prema riječima jednog od članova MC Condor iz Zenice Emira Mahmutovića, ovo je tradicionalna akcija članova ovog kluba.

Izašli smo danas na ulicu da bismo skupili novac od prodaje kolača da bismo mogli uljepšati barem jedan dan našim mališanima koji su bez roditeljskog staranja. Borimo se da im uljepšamo dane kako bi barem malo zaboravili na svoje tegobe”, rekao je za Radiosarajevo.ba Mahmutović.

Akcija MC Condor traje već desetu godinu u kojoj prikupljaju sredstva od prodaje kolača kako bi kupili poklone za djecu iz JU Dom porodica iz Zenice, odnosno za djecu bez roditeljskog staranja, te im svake godine poklone i ostale potrepštine pred novogodišnje praznike uruče obučeni kao Djeda Mrazovi na motociklima.

“Ovo je tradicionalna akcija koju vršimo svake godine pored još nekih drugih aktivnosti za dobrobit naših ljudi i našeg grada, a i mogu vidjeti nas na motorima i shvatiti da nismo ovakvi ili onakvi. Prodajemo kolače koje su napravile naše supruge, a narod neka ubaci bilo kakav prilog, jer to ne ide u našu kasu nego u kasu za djecu iz Dom porodica iz Zenice”, rekao je Mahmutović.

Zenički bajkeri akciju prodaje kolača organizirali su na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici gdje su prodavali kolače kako bi skupili što više novca za paketiće za djecu bez roditeljskog staranja, nakon čega će ih njima i uručiti te prisustvovati na priredbi koju štićenici ovog doma svake godine organiziraju u čast bajkerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije