Bravo, Bosanci: Studenti iz BiH osvojili zlato i bronzu na prestižnom takmičenju!

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, Bosanci: Studenti iz BiH osvojili zlato i bronzu na prestižnom takmičenju!
Foto: Facebook / Nikola i Azra, studenti iz BiH, pobjednici na olimpijadi mikroelektronike

Edhem Čustović, Tuzlak koji živi u Melbournu u Australiji gdje radi na renomiranom La Trobe univerzitetu, putem društvenih mreža promoviše priče o Bosancima i Hercegovcima koji nižu uspjehe širom svijeta.

Ovog puta je pohvalio Nikolu i Azru, studente iz Bosne i Hercegovine koji su postigli veliki uspjeh na međunarodnom takmičenju iz mikroelektronike. 

Kako je objavio Edhem Čustović na Facebooku: "Bosanskohercegovački studenti, Nikola i Azra osvojili prvo i treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi mikroelektronike.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka, Nikola Babić i Azra Elezović su nagrađeni zlatnom i bronzanom medaljom na 18. međunarodnoj olimpijadi mikroelektronike u Jerevanu, Armeniji.

Nekoliko godina zaredom bh. studenti ETF-a Banja Luka završavaju među najboljima u svijetu.

Bosanskohercegovački 🇧🇦 studenti, Nikola i Azra osvojili prvo i treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi...

Objavljuje Dr. Edhem ČustovićSubota, 28. listopada 2023.

Konkurs je osnovala Synopsys, američka kompanija za automatizaciju elektronskog dizajna (EDA) sa sjedištem u Sunnyvaleu u Kaliforniji, koja se fokusira na dizajn i verifikaciju silikona, intelektualnu svojinu na silikonu i sigurnost i kvalitet softvera.

Čestitamo Nikola i Azra. Čestitamo ETF Banja Luka, vašim profesorima, roditeljima i sponzorima na ostvarenju još jednog nevjerovatnog rezultata."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije