Branislav Zeljković pušten na slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Branislav Zeljković pušten na slobodu
Foto: RTRS / Branislav Zeljković

Branislav Zeljković, bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS, noćas, poslije ponoći je izašao iz pritvora.

Tu informaciju za N1 je potvrdio je Zeljkovićev advokatski tim koji čine poznate advokatice Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović.

Jovišević je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdila da je njen branjenik Zeljković izašao na slobodu, odakle će se braniti u nastavku sudskog procesa.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

“A što je bio u pritvoru, pričat ćemo”, kratko je prokomentarisala banjalučka advokatica.

Podsjećamo, Zeljković je uhapšen 16. septembra, a pritvor mu je produžavan u više navrata, ukupno je trajao pet mjeseci.

Iz njegove stranke Ujedinjena Srpska smatrali su da je po srijedi politički obračun. Branislav Zeljković tereti se za zloupotrebu službenog položaja u dva odvojena slučaja.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni je privatnim firmama „Procontrol“ i „Travel for fun“ u vlasništvu takođe osumnjičenih Slavka Bojića i Saše Markovića obezbijedio zaradu od oko 790.000 maraka, a za koji je ujedno oštećen budžet Republike Srpske.

Inače, Slavko Bojić juče je oko 17.00 sati napustio zatvor “Tunjice” nakon što mu je formalno istekla mjera pritvora koju mu je odredio Okružni sud u Banja Luci.

Istraga se vodi i protiv Dragana Dubravca, ali i direktora dobojske bolnice Mladena Gajića, te vlasnika preduzeća ARMS sistemi Vladimira Vuletića.

Terete se za zloupotrebe u vezi javnih nabavka u korona krizi, zaštitnih odjela i maski, termalnih kamera.

Sumnja se da su višestruko uvećavali cijene, a da dio robe nije bio adekvatan za medicinsku upotrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije