Božo Mihajlović novi državni tužilac za organizirani kriminal

Radiosarajevo.ba
Božo Mihajlović novi državni tužilac za organizirani kriminal
Mihajlović nikada nije izgubio slučaj organiziranog kriminala (Foto: Tužilaštvo BiH)

Odlukom glavnog državnog tužioca, Božo Mihajlović imenovan je za Rukovodioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Prilikom imenovanja, glavni tužilac je ocijenio da je tužlac Mihajlović u svom dosadašnjem radu pokazao izuzetnu stručnost i profesionalnost u obavljanju poslova, te je imao u vidu ispoljenu savjesnost i organiziranost tužitelja Mihajlovića kao i njegovu sposobnost rada u timu, stoji u saopštenju Tužilaštva.

Mihajlović radi u Državnom tužilaštvu od njegovog osnivanja a njegov rad poznat je javnosti u BiH jer je zastupao optužnice u vrlo složenim predmetima kaznenog procesuiranja teških slučajeva organiziranog kriminala. Mihajlović radi na slučaja Đorđa Ždrale, koji se tereti za organizirani kriminal i ubistva, kao i na slučaju Darka Eleza i njegove „grupe“. Ovaj tužilac također vodi istragu protiv Sefera Halilovića, zbog sumnji u pronevjere tokom njegovog mandata ministra za izbjeglice i raseljena lica FBiH.

O Mihajlovićevom radu, stoji u saopštenju, najbolje svjedoči činjenica da do sada nijednom nije „izgubio slučaj“, odnosno da nijedan optuženi nije oslobođen, u slučajevima organiziranog kriminala.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije