Božo Ljubić: 'Prihvatit ćemo svaku odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta'

7
Radiosarajevo.ba
Božo Ljubić: 'Prihvatit ćemo svaku odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta'
Foto: Fena / Božo Ljubić

Božo Ljubić je gostovao u jutarnjem programu BHRT-a, te je pričao o mnogim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini. 

Ljubić je govorio o najvećem problemu za kojeg on smatra da Bosna i Hercegovina ima u ovom trenutku.

"U ovoj državi je problem što još uvijek nemamo unutrašnji konsenzus između predstavnika tri konstitutivna naroda, o njenom uređenju današnjem, ni o njenoj budućnosti", rekao je Ljubić. 

Policajci FUP-a spriječili samoubistvo maloljetnika iz Olova

Policajci FUP-a spriječili samoubistvo maloljetnika iz Olova

Naveo je i da će Hrvatski narodni sabor prihvatiti svaku odluku koju donese Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. 

"Bez obzira šta i kako nametne visoki predstavnik hrvatski predstavnici u institucijama će to poštovati jer visoki predstavnik temeljem Anexa 10 ima taj mandat", potvrdio je Ljubić. 

Spomenuo je i izgradnju južne plinske interkonekcije, koju je nazvao izrazito važnim projektom zbog diversifikacije nabavke gasa u Bosni i Hercegovini. Ipak, smatra da BH Gas ne treba da radi taj projekat. 

"S druge strane apsolutno treba riješiti pitanje upravljanja ovim procesom. Može se riješiti na način da se formira posebno preduzeće koje će upravljati izgradnjom tog plinovoda. Ali može se riješiti na sličan način kako je riješeno pitanje elektroprenosa. Da se osnuje nova kompanija po principu pariteta i na taj način da se sa državne razine upravlja plinskim biznisom", rekao je Božo Ljubić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije