Božićna poruka: Obnoviti obiteljske vrijednosti

Radiosarajevo.ba
Božićna poruka: Obnoviti obiteljske vrijednosti


Neka vas Božić ispuni radosnom nadom da puni pouzdanja ne posustanete u nošenju svagdanjeg križa. Očitovana ljubav neka ispuni vaša srca kako bi radost dijelili i umnažali, a boli tješili i nosili jedni s drugima, poručio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u poruci za Božić 2012.

„Vidimo da nam potrošački mentalitet nameće Božić kao vrijeme potrošnje, a Isusa u svemu tome kao da nema iako bi trebao biti u središtu svega. Vidimo da se u toj lažnoj demokraciji nameće mentalitet gdje je jači uvijek u pravu. A Isusovim rođenjem svaki čovjek je vrednovan u svom dostojanstvu i u svojim pravima. Zato, obnavljajući vjeru u slavlju Isusova rođenja, želimo u to društvo unijeti vrednovanje čovjeka, pravo na život, svetost braka i sačuvati ljepotu i draž obiteljskog zajedništva i gnijezdo ljubavi.“

„Radujemo se otajstvu Božića. (...) U vjeri ga slavimo, a slaveći želimo učvrstiti svoju vjeru u ovom vremenu. S vjerom prilazimo tom božićnom djetetu jer u njemu prepoznajemo Boga koji se utjelovio i rodio da bi nam svoju ljubav darovao. U tom djetetu ljubav Božja je postala vidljiva. Zato se tom otajstvu radujemo“, poručio je Kardinal.

U ovoj godini vjere, kardinal Puljić želi da kršćanstvo bude prepoznatljivije i sposobnije ugraditi se u javni život te da se odupre ovom agresivnom relativizmu, konzumizmu i sekularizmu.

„U ovom vremenu, koje u lažnoj demokraciji urušava vrednote obitelji, mi želimo iz vjere obnoviti vrednote obitelji i svetost braka. U obitelji čovjek se rađa, raste i stasa u svojoj ljudskosti i svojoj vjeri. Ako ikada, onda je za Božić obitelj na okupu, jer osjeća toplinu i radost slavlja i draž zajedništva.

Ovim mislima vam želim uputiti svoju božićnu čestitku. Neka ovaj Božić obnovi radosno obiteljsko zajedništvo! Neka ovaj Božić obnovi zajedništvo mira i sloge te dostojanstvo svakog čovjeka kao djeteta Božjega! Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju. To neka nam bude svjetlo i snaga u ovom vremenu kako bi ovo bolesno ozračje u društvu ozdravljali kroz svjedočenje vjere. Ta vjera neka bude ukorijenjena kroz susret s Isusom u osobnom obiteljskom i našem životu zajedništva.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije