Bosna i Hercegovina dobit će još jedan grad

1
Fena
Bosna i Hercegovina dobit će još jedan grad
Foto: RSE / Novi Travnik

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ove je sedmice usvojio Prijedlog zakona o Gradu Novi Travnik. Zakon sada treba potvrditi Dom naroda Federalnog parlamenta, što će Novi Travnik učiniti prvim gradom u Srednjebosanskom kantonu.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom. Zastupnici su usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH, te prihvatili i u javnu raspravu uputili Nacrt zakona o zaštiti prava na pravično suđenje u razumnom roku, te Nacrt zakona o socijalnim uslugama u Federaciji BiH.

Takođe, prihvaćeni su i upućeni u javnu raspravu Nacrt zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba i Nacrt zakona o građanskoj inicijativi i zaštiti građana i aktivista Federacije BiH.

Eksplozija u restoranu u Turskoj. Veliki broj mrtvih, snimljen trenutak eksplozije

Eksplozija u restoranu u Turskoj. Veliki broj mrtvih, snimljen trenutak eksplozije

Zastupnici su prihvatili Nacrt programa rada Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za 2024. kao osnovu za izradu prijedloga.

Usvojen je i Nacrt kodeksa ponašanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije