Bosić: Dodik se mora izviniti Nikoliću

Radiosarajevo.ba
Bosić: Dodik se mora izviniti Nikoliću


Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić pozvao je danas predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da se izvini novoizabranom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, jer je učestvovao u predizbornoj kampanji u toj državi protiv njega, javlja Fena.

Bosić kaže da su iz njegove stranke Dodika upozoravali da takvo što ne smije činiti, te da time zloupotrebljava svoju poziciju predsjednika Republike Srpske i nanosi štetu Republici Srpskoj.

On je izrazio očekivanje da će Nikolić preći preko činjenice da je Milorad Dodik aktivno učestovao u kampanji protiv njega.

„Predlažemo Dodiku da se izvini novoizabranom predsjedniku Srbije zbog svog učešća u kampanji, što bi bilo najmanje što može uraditi da bi na određeni način otvorio put za normalnu saradnju“, rekao je Bosić.

Vjeruje i da će Nikolić u interesu Srbije i RS-a sarađivati s institucijama RS-a, što SDS podržava.

Uz čestitke Nikoliću na pobjedi na izborima za predsjednika Srbije, Bosić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci ocijenio da je ona "dobra za srpski narod i s lijeve i desne strane Drine i nada se da će odnosi RS-a i Srbije preći na veći nivo, a ne kao do sada biti deklarativni".

„Umjesto zagrljaja i slikanja pred kamerama očekujemo razvoj specijalnih i paralelnih veza RS-a i Srbije“, naglasio je Bosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije