Bosanskohercegovački planinari osvojili Triglav: 'BiH će uvijek biti uz Sloveniju'

0
Radiosarajevo.ba
Bosanskohercegovački planinari osvojili Triglav: 'BiH će uvijek biti uz Sloveniju'
FOTO: Privatni album / Planinarska grupa BiH Exploreri, planinski vrh Triglav

Planinarska grupa BiH Exploreri (planinarsko-sportsko društvo Poštar-Zenica), u subotu 02. septembra 2023. je uspješno realizovala uspon na planinski vrh Triglav.

Ekspedicija od 20 iskusnih planinara je po veoma lijepom vremenu realizovala zahtjevnu planinarsku turu od 35 kilometara i 15 sati pješačenja. Planinarenje je bilo otežano pogotovo na dijelovima koji su najopasniji(sajle) zbog prisustva velikog broja planinara iz cijelog svijeta. U subotu ih je bilo hiljade.

Bez obzira na sve izazove uspjeli su u svom cilju - usponu na jedan od najposjećeniji planinarskih vrhova na svijetu Triglav.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Tom prilikom smo se na samom vrhu fotografisali sa banerom na kojem se nalazi simbolična poruka podrške i solidarnosti Republici Sloveniji i slovenskom narodu iz prijateljske Bosne i Hercegovine.

Republika Slovenija je prijatelj Bosne i Hercegovine. Kada je na BiH izvršena agresija devedesetih godina država Slovenija i slovenački narod je bio solidaran sa BiH. I mi smo željeli na simboličan način kroz poruku 'Bosna i Hercegovina će uvijek biti uz Sloveniju. Želimo vam brz oporavak od poplava. Vaši prijatelji iz Bosne i Hercegovine', da iskažemo podršku i saosjećanje u vezi nedavnih prirodnih nepogoda koje su pogodile Sloveniju.

Žao nam je zbog ljudskih gubitaka kao i zbog velike materijalne štete koje su bile posljedica razornih poplava. Želimo Vam brz oporavak i  prosperitetan i sretan život u vašoj prelijepoj domovini Sloveniji.

Simbolična poruka je upučena od nevladine organizacije Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH koja godinama radi na jačanju veza između BiH i prijateljskih država, planinarsko-sportskog društva Poštar iz Zenice čija je planinarska grupa BiH Exploreri realizovala uspon na Triglav i društveno-odgovorne kompanije Zenko-Zenica koja nam je napravila baner i donirala ga", saopćili su BiH Exploreri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije