Borjanu Krišto danas posjetili Murphy, Sattler i Schmidt

5
Radiosarajevo.ba
Borjanu Krišto danas posjetili Murphy, Sattler i Schmidt
Foto: Vijeće ministara BiH / Borjana Krišto i Christian Schmidt

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto održala je sastanke u Sarajevu sa ambasadorom SAD u BiH Michaelom Murphyjem, šefom Delegacije Europske unije u BiH Johannom Sattlerom i visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyjem na prvom bilateralnom sastanku razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

Istaknuta je privrženost Vijeća ministara BiH reformskim procesima i euroatlantskim integracijama naše zemlje, ističući važnim reforme koje predstoje na tom putu.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Borjana Krišto zadovoljna: "Radit ćemo na poboljšanju životnih uslova"

Borjana Krišto zadovoljna: "Radit ćemo na poboljšanju životnih uslova"

Sa predstavnikom Europske unije u BiH Johannom Sattlerom, Krišto je razgovarala o prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH. Naglasila je kako europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu, te kako naša zemlja treba snažnu potporu EU-a. Također, izrazila je zadovoljstvo statusom kandidata, koji dolazi kao prvi značajan iskorak nakon predaje zahtjeva za članstvo u februaru 2016. godine.

Naposlijetku, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH razgovarala je i sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i nužnim reformama koje će voditi prema stabilnosti, napretku i, u konačnici, euroatlantskoj budućnosti BiH.

Zaštita kolektivnih i individualnih prava kada je u pitanju izmjena izbornog zakonodavstva kroz implementaciju Odluke Ustavnog suda BiH, legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u Predsjedništvu BiH i domovima naroda kao i provedba presuda Europskog suda za ljudska prava prije svega obvaeza i stvar dogovora domaćih političkih predstavnika, zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije