Borjana Krišto se u Tirani srela s Volodimirom Zelenskim: Poslala poruku iz BiH za Ukrajinu

2
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto se u Tirani srela s Volodimirom Zelenskim: Poslala poruku iz BiH za Ukrajinu
Foto: Vijeće ministara BiH / Samit Ukrajina - Jugoistočna Europa

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto nalazi se u Tirani, gdje se danas, 28. februara, održava samit Ukrajina – Jugoistočna Europa. 

Domaćini ovog samita su premijer Albanije Edi Rama i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. 

Krišto je s ovog događaja poslala poruku podrške Bosne i Hercegovine za Ukrajinu. 

Željko Komšić: Sjaj ljiljana na našim prsima osvjetljuje našoj djeci put u nova vremena

Željko Komšić: Sjaj ljiljana na našim prsima osvjetljuje našoj djeci put u nova vremena

"Dopustite mi stoga još jednom istaknuti da Bosna i Hercegovina snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu u njenim naporima za očuvanje suvereniteta i sigurnosti", poručila je Krišto. 

Kazala je da, u skladu s opredjeljenjem za europske i civilizacijske vrijednosti, Bosna i Hercegovina u potpunosti slijedi stavove Europske unije u vezi s vanjskom politikom kad je riječ i o odnosu prema ratu u Ukrajini. Izrazila je uvjerenje kako se dijalogom, solidarnošću i međusobnom podrškom mogu postići pozitivne promjene ne samo u Ukrajini već i šire.

Krišto je čestitala predsjedniku Zelenskom i ukrajinskom narodu otvaranje pregovora s EU-om. Podsjetila je da BiH očekuje otvaranje pregovora u martu te izrazila uvjerenje da će zajednička predanost europskim i civilizacijskim vrijednostima osigurati sigurniju i prosperitetniju budućnost za sve u regiji i svijetu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije