Borjana Krišto sastala se sa ambasadorom Nizozemske u BiH Hendrikom van den Doolom

4
Radiosarajevo.ba
Borjana Krišto sastala se sa ambasadorom Nizozemske u BiH Hendrikom van den Doolom
Foto: VMBiH / Hendrik van den Dool i Borjana Krišto

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto primila je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Hendrika van den Doola koga je upoznala s aktualnim ekonomskim pitanjima, kao i pitanjima u vezi s europskim putem naše zemlje.

Kazala je da Vijeće ministara BiH predano radi na ubrzanju europskog puta BiH kroz ispunjenje ključnih prioriteta koje je definirala Europska unija.

Dodala je da je proširenje Europske unije na zemlje regije ključno za održavanje dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji i u Europi.

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

Iskazala je uvjerenje da će se nastaviti trend izgradnje povjerenja u našoj zemlji i poštovati ustavno načelo jednakopravnosti kako bi se provela ograničena ustavna reforma, kao i ukupna reforma izbornog zakonodavstva, što je nužan preduvjet za osiguranje mira, stabilnosti i daljnji napredak Bosne i Hercegovine.

Tokom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi dvije zemalje dobri i da idu uzlaznom putanjom.

Krišto je zahvalila Nizozemskoj na podršci Bosni i Hercegovini te Van den Doolu poželjela uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije