Boris Tadić kod Dodika: U Vladi Srbije španska serija

Radiosarajevo.ba
Boris Tadić kod Dodika: U Vladi Srbije španska serija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s bivšim predsjednikom Srbije i počasnim predsjednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem o situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu, s posebnim osvrtom na aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

Tadić se s Dodikom sastao tokom privatnog boravka u najvećem gradu RS, a najavio je i posjete Sarajevu, Mostaru, te Crnoj Gori i Sloveniji.

Tadić je u izjavi novinarima iznio stav da se odnosi Republike Srpske i Srbije trebaju produbljivati, kao što je potrebno, kako kaže, da se jačaju veze i nacionalne institucije bez kojeg nema postojanja srpskog naroda.

Smatra da u RS i u Srbiji, te u regionu, nedostaju investicije, radna mjesta, te poziva aktuelne vlasti da se fokusiraju na to pitanje.

Komentirajući rekonstrukciju Vlade Srbije, kazao je da mu sve djeluje kao "španska serija”, te dodao da razumije predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića jer se i on nalazio u sličnoj situaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije