BiH / Bolnica u Bihaću dobila opremu koju je donirao Džanan Musa

10. 04. 2020. u 20:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 923

Bišćanin Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Brooklyn Netsa, pokrenuo je akciju pomoći Kantonalnoj bolnici u svom rodnom gradu.

U dogovoru s menadžmentom KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ osigurao je sredstva za nabavku medicinske opreme kao dijela pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi u borbi s pandemijom koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, odnosno nabavku dva monitora za praćenje vitalnih znakova života.

Donirani monitori, u poslijepodnevnim satima stigli su u Kantonalnu bolnicu. U Džananovo ime, opremu je direktoru KB Bihać uručio njegov brat Dženis Musa.

"Nije nepoznanica da mnogim bolnicama u BiH, pa tako i KB Bihać nedostaje medicinske opreme, naročito one koja je od pomoći u borbi protiv koronavirusa, a Musa je bio jedan od prvih koji je odlučio da pomogne i donira određenu sumu novca. U ime zaposlenih KB Bihać i naših pacijenata koristimo ovu priliku da izrazimo zahvalnost našem mladom sugrađaninu kao i svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u realiziranju ove akcije pomoći", saopćeno je iz Kantonalne bolnice u Bihaću.

NEMA KOMENTARA