Bojan Bošnjak: Stanovništvo Sarajeva ne smije biti predmet ucjena, želimo biti energetski nezavisni

6
Radiosarajevo.ba
Bojan Bošnjak: Stanovništvo Sarajeva ne smije biti predmet ucjena, želimo biti energetski nezavisni
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bojan Bošnjak, Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak uputio je apele svim sudionicima u procesu rješavanja problematike vezane uz isporuku prirodnog gasa za područje Kantona Sarajevo.

"Iako za sada stižu smirujuće poruke, stanovništvo i privreda Kantona Sarajevo koji koriste prirodni gas ne smiju biti meta za potkusurivanje, a kamo li da su predmet bilo kakve ucjene.

Izražavam zadovoljstvo što sve strane pokazuju volju za rješavanjem problema. Informacije koje redovno dobivam od strane menadžmenta preduzeća Sarajevogas kažu da se normalizira nivo pritiska u sistemu.

Barcelona sprema veliki posao: Katalonci krenuli po zvijezdu Liverpoola

Barcelona sprema veliki posao: Katalonci krenuli po zvijezdu Liverpoola

Posljedice koje se mogu izazvati bilo kakvim višednevnim prekidima u snabdijevanju, bukvalno su nemjerljive a građani i privreda Kantona Sarajevo koji su ovisni o ovom energentu ne zaslužuju priređivanje bilo kakvih kriznih situacija, bilo kakvu neizvjesnost i scenarije koji ugrožavaju sigurnost po bilo kojem osnovu", podcrtao je resorni ministar Bošnjak.

Izrazio je nadu i da svi zajedno u narednom periodu nećemo prolaziti kroz neželjene situacije koje postaju sve češće, a što s druge strane ne uzrokuju krajnji korisnici koji ni po kojem osnovu za to nisu, niti mogu biti krivi.

Energoinvest o epilogu važnog sastanka: 'Prekid dotoka gasa se neće ponoviti'

Energoinvest o epilogu važnog sastanka: 'Prekid dotoka gasa se neće ponoviti'

"Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo će učiniti sve da snabdijevanje gasom bude uredno. Naše strateško opredjeljenje je da Kanton Sarajevo vodimo u smjeru energetske nezavisnosti realizacijom različitih programa i veoma skupih projekata. To je dugotrajan posao i složen proces.

Također, sve korisnike pozivam na odgovorno postupanje i poštivanje uputa koje dolaze od nadležnog distributera, preduzeća Sarajevogas, jer odgovornost je neophodna u svim situacijama i sa svake strane", poručio je ministar Bošnjak, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije