Bobmbaški napad na HDZ-ovog poslanika?

Radiosarajevo.ba
Bobmbaški napad na HDZ-ovog poslanika?

Na automobilu Ive Tadića, županijskog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije iz redova HDZ-a BIH, danas je na parkingu u Zenici došlo do eksplozije pod zasad nepoznatim okolnostima.

Naime, nakon završetka, pete ovogodišnje sjednice Skupštine ZDŽ-a, oko 13.20 sati kada su se zastupnici razišli i kretali prema svojim vozilima, žepački zastupnik Ivo Tadić Iva zajedno je sa drugim zastupnikom Perom Mamićem sjeo u auto i odmah nakon što je dao kontakt došlo je do eksplozije.

Od siline eksplozije, na automobilu marke Passat, registarskih oznaka A18-J-420, pukla je zadnja desna guma, razbijene su plastične zaštitne kape na zadnjim točkovima, otvorio se prtljažnik automobila i ispod automobila se vidi dio koji je odlomljen. U trenutku eksplozije u automobilu su bili Tadić i Mamić, a na svi sreću nijedan od njih dvojice nije ozlijeđen.


"Uvjereni smo da ovaj incident sigurno neće obeshrabriti Hrvate u BiH da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima ustraju u pravednoj borbi za jednaka prava svih konstitutivnih naroda u BiH", stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.
 
"Nakon završetka sjednice došao sam do automobila, sjeli smo i otvorili prozor da se provjetri, jer je vozilo stajalo u sredini parkinga i na suncu. Samo što sam dao kontakt da upalim motor automobila došlo je do eksplozije, koja nas je u prvi tren prepala, ali smo odmah istrčali iz vozila, koji je bio u prašini, jer smo se bojali da ne plane. Ne znam što se dogodilo, nadam se da će policija utvrditi o čemu se radi, a istraga i tužiteljstvo reći svoje", rekao je za Zedu Ivo Tadić Iva.

Na mjesto eksplozije odmah su stigli pripadnici policije Policijske uprave I Zenica, koji su obavili očevid, a nakon završetka izvješća policija će priopćiti uzroke ove nesvakidašnje eksplozije.

  " HDZBiH najoštrije osuđuje teroristički napad na Ivu Tadića, predsjednika Općinskoga odbora HDZ-a BiH Žepče, zastupnika HDZBiH u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanika te stranke u Domu naroda Skupštine Federacije BiH, te Peru Mamića, zastupnika HDZBiH u Skupštini Zeničko-dobojske županije, koji se dogodio danas oko 13 sati ispred zgrada Valde Zeničko-dobojske županije, stoji u priopćenju iz HDZ-a BiH.", kaže se u saopštenju ove stranke.

U HDZ-u su naglasili daihse neće zastrašiti "bilo kakvim prijetnjama". Pozvano je cjelokupno članstvo "da ustraje djelovati u interesu zaštite i slobode Hrvata u BiH, kao i svakog njenog čovjeka."
 
"Uvjereni smo da ovaj incident sigurno neće obeshrabriti Hrvate u BiH da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima ustraju u pravednoj borbi za jednaka prava svih konstitutivnih naroda u BiH", stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.", kaže se na kraju HDZ-ovog saopštenju.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije