BN: Stanislav Čađo priznao da mu je UKC RS namještao tendere?!

0
Radiosarajevo.ba
BN: Stanislav Čađo priznao da mu je UKC RS namještao tendere?!
Foto: Glas Srpske / Stanislav Čađo

Direktor firme TGT Stanislav Čađo poslao je prigovor na zapisnik Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH tražeći da naredbu o zabrani rada te firme stave van snage, saznaje BN.

Zanimljivo je da se on u prigovoru dotakao tenderske dokumentacije tvrdi da je namještena upravo firmi TGT koja nema dozvolu.

"U tenderu je jasno navedeno da se traži dostava medicinskog kiseonika od strane ponuđača koji ima licencu od Agencije za proizvodnju i distribuciju takvog kiseonika, ali je isto tako navedeno, ukoliko se niko od takvih lica ne javi na tender, da će biti uzete u obzir i ponude ostalih pravnih lica koja nemamu takvu registraciju kod Agencije", navodi se u dopisu koji je potpisao Stanislav Čađo.

U dopisu objašnjavaju da je ovo sasvim logično, s obzirom na potrebe za kiseonikom u doba koronavirusa, piše BN

"Konstatujem da smo se na tender javili samo mi, jer smo jedini imali zadovoljavajuće količine kiseonika", navedeno je u prigovoru direktora sporne firme Stanislava Čađe, koja je bolnicama isporučivala, kako se tvrdi, industrijski umjesto medicinskog kiseonika.

Ovim Čađo je jasno potvrdio sve uslove tendera, koje je ranije iznio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je aferu kiseonik prvi iznio u javnosti i podnio prijave protiv odgovornih lica.

Stanivuković je tvrdio da su u UKC RS namještali uslove tendera upravo za firmu Stanislava Čađe, što se iz ovog dopisa i potvrđuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije