Pogledajte blam pred kamerama: Bh. političarka pogubila se računajući do 9

Radiosarajevo.ba
Pogledajte blam pred kamerama: Bh. političarka pogubila se računajući do 9
Foto: Printscreen / Snježana Novaković Bursać

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać istakla je da je neshvatljivo podaničko ponašanje SDS-a na sjednici Ustavnopravne komisije ovog doma prilikom današnjeg utvrđivanja usaglašenosti Prijedloga zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH sa ustavnopravnim sistemom BiH i principima zakonodavnog postupka.

Ona je napomenula da na današnjoj sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma BiH nije prihvaćen Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koji predviđa da za sudije ovog suda budu birani isključivo državljani BiH.

"Rezultat glasanja na komisiji je bio četiri za, četiri protiv, a član Komisije Dragan Mektić /SDS/ bio je uzdržan, što je posebno razočaravajuće jer su u ranijem periodu klubovi SDS-SNSD predlagali ovaj zakon. Ovo govori o njihovom podaništvu i izdajništvu", rekla je ona novinarima Bursaćeva.

Nije trebalo dugo da je, u svom stilu, na Twitteru odgovori prozvani Dragan Mektić. 

Iskoristio je njenu zabunu pred kamerama.Objašnjavajući, naime, na istoj konferenciji koliko Ustavni sud BiH ima članova, ona je rekla ispravno - devet, a "pojašnjavajući" koja tijela biraju koliko članova, pogubila se u zbrajanju, pa je ispalo da ih ima 12!? Njen blam, očito, Mektiću je došao kao "kec na desetku". 

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije