! / Blagovčanin o non-paperu: "Cijenim da je ovo sviranje k...., vratimo se vakcinama..."

15. 04. 2021. u 18:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Srđan Blagovčanin, direktor Transparency Internationala BiH komentarisao je na svom Twitter profilu aktuelnu problematiku koja se pokrenula zbog famoznog dokumenta non-paper.

"Cijenim da je ovo sviranje k...., da bi se ovo desilo potreban je minimum novi Berlinski kongres, sto je malo vjerovatno, tako da bih sugerisao da se vratimo prozaicnim pitanjima nabavke vakcina, respiratorima, GRAS-u, parkingu UKC BL od 35 mil itd...", napisao je Blagovčanin na svom Twitter profilu. 

Podsjećamo, navodni "non-paper" koji je, po tvrdnjama više izvora, Janša uputio u Brisel, dodatno je zaoštrio ionako napete odnose vladajućih i opozicionih stranaka u zemlji koja sredinom godine od Portugala preuzima predsjedavanje Vijećem EU-a, a "tema o navodnoj ideji slovenske vlade o podjeli BiH po etničkim granicama u međuvremenu je postala viralna i na slovenskoj političkoj sceni". 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)