Bježi kišo s prozora: Kada nam se vraća ljepše vrijeme

Radiosarajevo.ba
Bježi kišo s prozora: Kada nam se vraća ljepše vrijeme
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja gradom u kojem se vide prvi tragovi jeseni
U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme sa kišom većinom prije podne.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima slaba kiša je padala još na istoku Bosne. Sredinom dana oblačnost se smanjila u Hercegovini.

Već od sutra vrijeme u zemlji će biti mnogo povoljnije, a u srijedu u Bosni dio prijepodneva po kotlinama će biti dosta magle i niske naoblake. Od sredine dana pretežno sunčano. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U četvrtak, više oblačnosti se prognozira u Hercegovini. U Bosni će preovladavati pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.

U petak, prognozira se povećanje oblačnosti sa juga u jutarnjim satima. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Tokom dana oblačnije se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se prognozira kiša od večernjih sati. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

Kiša se vraća u subotu. U Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U Bosni slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na sjeveroistoku Bosne od 20 do 24°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije