Bjelašnicom odjekuju snažne ekplozije, u apartmanima padaju ormari...

Radiosarajevo.ba
Bjelašnicom odjekuju snažne ekplozije, u apartmanima padaju ormari...
Foto: Čitatelj / Bjelašnica

Nastavljaju se problemi vlasnika objekata na Babinom Dolu na Bjelašnici, a zbog, kako tvrde, nepropisne gradnje objekta preblizu dvije zgrade, o čemu je naš portal pisao prije nekoliko dana.

Kako nam javljaju čitatelji, odjekuju eksplozije zbog miniranja terena za gradnju zgrade. Žale se da o ovome nisu obaviješteni te da gradilište nije ograđeno.

Zbog jačine ekplozija, kako kažu, u njihovim apartmanima ruše se ormari. Kako je to izgledalo, možete pogledati u videu koji su nam dostavili:  

Podsjetimo, 16. marta ove godine, na Babinom Dolu na Bjelašnici je prema riječima stanara došao bager i počeo kopanje i pripremu terena za gradnju novog apartmana. Građani susjednih zgrada tada su zvali inspekciju. Dok čekaju njihovu reakciju, mašine nastavljaju raditi.

Bjelašnica: Stanari se žale na gradnju apartmana na metar od njihove zgrade

U ponedjeljak ujutro, 16. marta ove godine, na Babinom Dolu na Bjelašnici je prema riječima stanara došao bager i počeo kopanje i pripremu terena za gradnju novog apartmana. Građani susjednih zgrada tada su zvali inspekciju Općine Trnovo koja je izašla na teren na uvid, ali građani navode da još uvijek čekaju njihov odgovor dok mašine nastavljaju raditi.

Stanari tvrde da je objekat preblizu zgrada, da izvođači radova probijaju vodovodne cijevi, da se ugrožava statika zgrada, kao i da nisu pitani za saglasnosti o gradnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije