Bjelašnica jutros 8 stepeni, Neum 21: Danas oblačno, toplo, mogući i pljuskovi

1
Radiosarajevo.ba
Bjelašnica jutros 8 stepeni, Neum 21: Danas oblačno, toplo, mogući i pljuskovi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Drvar i Ivan-sedlo 11, Bihać i Jajce 12, Bugojno 13, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 14, Sarajevo i Zenica 15, Široki Brijeg i Stolac 18, Mostar 20, Neum 21 stepen. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati tokom dana. Mjestimično povećana naoblaka, visoke temperature i pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima, uzrokovaće nešto izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. Također, neophodno je posvetiti pažnju mjerama zaštite od UV zračenja tokom sunčanijih perioda. Opšta slika će biti ljepša na jugu.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje. Tokom dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni, a u ostaku zemlje južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne uglavnom pretežno, a poslije podne umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

25. maja 2021. godine - utorak, sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast oblačnosti u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a najviša najviša dnevna od 23 do 29 stepeni.

26. maj 2021. godine - srijeda, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepni.

27. maj 2021. godine - četvrtak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može uvjetovati kišu. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije