Biznismen kod kojeg su pronađeni lanseri raketa pušten na slobodu?

1
Radiosarajevo.ba
Biznismen kod kojeg su pronađeni lanseri raketa pušten na slobodu?
Foto: Tužilaštvo BiH / Pronađena aviobomba

Miro Palac u četvrtak je pušten na slobodu.

Tužilaštvo BiH procijenilo je da nema osnova za pritvaranje ovog HDZ-u bliskog biznismena u čijim je halama policija pronašla oko 70 lansera raketa, prenosi portal Istraga.ba.

“Nakon ispitivanja u Federalnoj upravi policije osumnjičeni Palac je pušten”, kazao je nam je sagovornik uključen u istragu u ovom slučaju.

Palac je uhapšen u srijedu popodne nakon što je u krugu njegove firme Autoherc u Grudama pronađeno oko 70 lansera raketa.

Portal Istraga.ba tvrdi da je Palac ovu halu kupio 2004. godine od mostarskog preduzeća Soko u čijim je upravljačkim strukturama bio aktualni predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Palac je godinama blizak HDZ-u BiH, a hrvatski mediji su 2015. godine objavljivali da su njegovi autobusi besplatno vozili birače te stranke do konzulata tokom održavanja predsjedničkih izbora u susjednoj državi. Navodno je bio povezan s sa bivšim hrvatskim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem koji se nalazi u bjekstvu. Dobre veze je imao i sa ratnim generalima HVO-a.

Tragom navedenih informacija pokušali smo kontaktirati portparola Tužilaštva BiH Borisa Grubešića, te provjeriti navedene informacije, no on nije odgovarao na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije